Trooppiset tuulihatut

Trooppiset tuulihatut

Kesän tulevia marjasatoja odotellessa maistuu trooppinen tuulahdus! Tuulihatut ovat ihana klassikko, eikä lainkaan niin vaikea leivonnainen taikoa, kuin ehkä yleisesti ajatellaan.  Tuulihattutaikinan salaisuus on kärsivällisyys. Raaka-aineita ei ole montaa, mutta esimerkiksi taikinan vesi-voi seosta tulee kuumentaa tarpeeksi, jotta taikina ei jää löysäksi. Näissä tuulihatuissa makumaailman uudelle levelille vie hunajassa marinoidut ananakset. Ota resepti talteen ja hemmottele vaikka äitiä tulevana äitienpäivänä näillä suloisen makeilla herkuilla!   Tuulihattutaikina Ainekset: 100 g voita 3 dl vettä 2 dl vehnäjauhoja 3 kananmunaa 1/2 tl leivinjauhetta   Ohje: Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, näin voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Seoksen tulee kiehahtaa kunnolla, muutoin taikina...

Lue lisää →
  • 1
  • 2