Sienipihvit ja paistetut perunat chilihunajalla
Suppilovahvero-härkäpapupihvit
Syksyllä kerätyistä sienistä ja Karviaisten tilan härkäpapujauhoista lähdimme ideoimaan reseptiä
Ainekset (4 annosta):
- 3 dl tuoreita suppilovahveroita (tai 2 dl kuivattuja, liotettuina)
- 1 dl härkäpapujauhoa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl korppujauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl vettä tai kasvislientä
- 2 rkl voita tai oliiviöljyä paistamiseen
- 3 tl soijakastiketta
- 1 tl savupaprikajauhetta (valinnainen)
- 2 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta persiljaa tai timjamia (hienonnettuna)
Ohjeet:
-
Valmistele sienet:
- Puhdista ja pilko tuoreet suppilovahverot hienoksi. Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, liota niitä vedessä noin 15 minuuttia ja valuta hyvin.
-
Paista sienet ja sipuli:
- Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää 1 rkl rypsiöljyä.
- Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia noin 2–3 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää sienet pannulle ja paista, kunnes ne ovat kypsiä ja ylimääräinen neste on haihtunut.
-
Valmista taikina:
- Sekoita kulhossa härkäpapujauho, kaurahiutaleet, korppujauho, suola, pippuri, savupaprika ja yrtit.
- Lisää pannulla paistetut sienet ja sipulit ja kananmunat, sekä ruokalusikallinen chilihunajaa kuivien aineiden joukkoon.
- Kaada joukkoon vesi tai kasvisliemi ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
-
Muotoile pihvit:
- Kostuta kädet vedellä ja muotoile taikinasta 4–6 pihviä.
-
Paista pihvit:
- Kuumenna paistinpannu uudelleen ja lisää 1 rkl rypsiöljyä.
- Paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Tarjoiluehdotus:
-
Tarjoile suppilovahvero-härkäpapupihvit esimerkiksi:
-
- Paistettujen perunoiden kanssa jotka pyöritelty chilihunajassa
- Perunamuusin tai paahdettujen juuresten kanssa
- Kermaviili-karpalohunajakastikkeen kera
- Tuoreella salaatilla ja ruisleipäkrutongeilla höystettynä
-