Hunaja-Aitan Aurinkosima
Vappu lähestyy ja tässä täydellinen sima resepti sitrushedelmien ystäville, jossa sokeri on korvattu hunajalla.
Sima valmistettiin alunperinkin hunajasta, joten tämä retro sokeriton juoma on trendikäs vielä tänäänkin. Siman valmistaminen kotona on helppoa ja lopputulos on aivan jotain muuta kuin kaupan tarjoamat valmis simat. Tässä reseptissä on käytetty premium Kukka&hunaja -monikukkahunajaa ja aurinkoisen siitä tekee appelsiini, joka tuo simaan sangriaa muistuttavaa makeutta.
Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja viileässä noin viikossa, joten vielä ehtii!
Ainekset:
- 4 litraa vettä
- 3 dl hunajaa
- 0,2 tl kuivahiivaa
- Yksi sitruuna
- Yksi appelsiini
Ohje:
1. Mittaa hunaja isoon kattilaan.
2. Kiehauta puolet vedestä kattilassa tai vedenkeittimellä.
3. Kaada kuuma vesi varovasti hunajan päälle ja sekoita kunnes hunaja liukenee.
4. Lisää kylmä vesi.
5. Mittaa pieni määrä (noin 2 dl) nyt kädenlämpöistä hunajavettä pienempään astiaan ja sekoita hiivan kanssa. Kaada syntynyt seos takaisin siman joukkoon.
6. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja lisää siman joukkoon. Siivuta toinen puoli ja laita simaan kellumaan. Tee samoin appelsiinille.
7. Jätä sima astiassaan huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi.
8. Pullota sima (suosi lasipulloja) ja lisää pulloihin rusinoita.
Kippis ja iloista työväen juhlaa!