Trooppiset tuulihatut
Kesän tulevia marjasatoja odotellessa maistuu trooppinen tuulahdus! Tuulihatut ovat ihana klassikko, eikä lainkaan niin vaikea leivonnainen taikoa, kuin ehkä yleisesti ajatellaan.
Tuulihattutaikinan salaisuus on kärsivällisyys. Raaka-aineita ei ole montaa, mutta esimerkiksi taikinan vesi-voi seosta tulee kuumentaa tarpeeksi, jotta taikina ei jää löysäksi.
Näissä tuulihatuissa makumaailman uudelle levelille vie hunajassa marinoidut ananakset. Ota resepti talteen ja hemmottele vaikka äitiä tulevana äitienpäivänä näillä suloisen makeilla herkuilla!
Tuulihattutaikina
Ainekset:
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
Ohje:
- Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, näin voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa.
- Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Seoksen tulee kiehahtaa kunnolla, muutoin taikina voi jäädä löysäksi.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen jauhot.
- Sekoita vimmatusti lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina.
- Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti jokaisen munan lisäämisen jälkeen.
- Lopuksi lisää leivinjauhe ja jatka vatkaamista vielä hetkinen kunnes taikina on tasainen ja kiiltävä.
- Tee taikinasta kahdella lusikalla palloja leivinpaperille, tai käytä pursotus pussia. Muista, että tuulihattujen koko tuplaantuu uunissa.
- Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Anna tuulihattujen jäähtyä kunnolla, leikkaa sitten kansi pois terävällä veitsellä ja täytä tuulihatut pursottamalla täytettä onttoon leivonnaiseen.
Trooppinen täyte
Ainekset:
1 purkki vispikermaa
1 purkki vaniljalla maustettua rahkaa (valmiiksi maustettua tai mausta maitorahka teelusikallisella vaniljasokeria)
1 pieni tölkki purkkiananasta tai saman verran tuoretta ananasta
3 rkl Premium monikukkahunajaa
Ohje:
Pilko ananas pieniksi kuutioiksi ja sekoita niihin hunaja. Laita hetkeksi marinoitumaan jääkaappiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Notkista rahka (mausta tarvittaessa vaniljasokerilla) ja sekoita hunajamarinoidut ananakset rahkan joukkoon.
Kääntele kermavaahdo lastalla rahkaseokseen.
Täytä tuulihatut ja koriste lempi marjoilla tai vaikkapa sitruunamelissan lehdillä.