Herkuttelijan kookos-tyrni chiavanukas
Luonnonvaraisista marjoista tyrnin sanotaan olevan ravintorikkain, sillä se sisältää runsaasti A-, C- ja E-vitamiineja sekä B-ryhmän vitamiineja. Vertailun vuoksi voi todeta, että sadasta grammasta tyrnimarjoja saa enemmän C-vitamiinia kuin yhdestä keskikokoisesta appelsiinista. Siitäpä syntyi oivallus twistata hunajaamme tyrnimarjalla.
Hunajan seassa tyrnin kirpeys tasoittuu ja Maku&hunaja Tyrni hunajamme sopiikin sekä suolaisen että makean makupariksi. Kokeile sellaisenaan esimerkiksi juustojen kanssa tai jäätelön päällä.
Erityisen maukas kaveri tyrnille on kokoos ja tässä chiavanukas reseptissä tämä makupari loistaa seuraavalle levelille. Paitsi, että maku on kohdillaan, on tämä resepti myös sokeriton. Tämän helpompaa ei herkkujen kokkailu enää voi olla!
Ainekset (3-4 annosta):
- 3 rkl chia siemeniä
- 250 ml kookosmaitoa
- 1dl kreikkalaista jugurttia
- 1 rkl sitruunamehua (voit halutessasi lisätä myös tl raastettua sitruunankuorta)
- 2 rkl Maku&hunaja Tyrni -hunajaa
- Tarjoile lempihedelmiesi tai marjojen, pähkinöiden sekä tuoreen mintun kera
Valmistus:
Sekoita kookosmaito, kreikkalainen jugurtti, chiansiemenet, sitruunanmehu ja kuori sekä hunaja keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa tiiviissä rasiassa tai purkissa vähintään puolen tunnin ajan. Voit tehdä vanukkaan brunssipöytään myös edellisenä iltana, jolloin sen maku vielä syvenee entisestään.
Vinkki: Voit tehdä vanukkaasta rakenteeltaan löysempää tai moussemaisempaa säätämällä kookosmaidon ja kreikkalaisen jugurtin suhdetta. Sekoita vanukas kunnolla ennen tarjoilua.
Ei muuta kuin herkuttelemaan!