Raparperimehu hunaja twistillä
Heinäkuu on parhaimmillaan ja samoin kesän raparperikausi. Tämä hunajalla maustettu mehuresepti on helppo tapa hyötykäyttää rehottavat raparperipuskat. Kirpeän raikas mehu maistuu kesäisinä iltoina tai vaikkapa piknikillä.
Ainekset:
- 2 ltr pilkottuja raparperin varsia (jätä kuoret, niistä mehu saa kauniin sävyn)
- 2 ltr vettä
- 0,5 dl Premium monikukkahunajaa (lisää hunajaa vähän kerrallaan jos haluat mehusta makeampaa)
Ohje:
Keitä raparperia vedessä 15 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Jätä seos jäähtymään. Lisää hunaja kun mehuseos on hiukan jäähtynyt. Sekoita ja jätä jäähtymään. Siivilöi huoneenlämpöisestä mehusta raparperi ja pullota mehu. Halutessasi voit maustaa mehua tuoreella mintun oksalla. Säilytä mehu kylmässä, ravista ennen tarjoilua.