Koko perheen jauheliha-spelttipitsa
Tämä pitsa maistuu koko perheelle. Täydellisen pitsapohjan takaa Hunaja-Aitan premium monikukkahunaja.
Raaka-aineet pohja (1 pellillinen):
- 3 dl lämmintä vettä
- 2 tl Hunaja-Aitan premium monikukkahunajaa (sisäinen linkki tuotteeseen)
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- Noin 5 ½ dl Birkkalan (https://www.birkkala.com/speltti)
- puolikarkeita spelttijauhoja, täysjyvä
- 1 rkl öljyä
Valmistusohje:
Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita lämpimään veteen hunaja ja suola. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista, lisää öljy ja loput jauhoista. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna kohota peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Levitä pitsataikina jauhojen avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista pitsapohjaa 250 asteessa uunin alaosassa 10 min.
Pitsakastike ja täytteet
Tomaattikastike:
- 200g paseerattua tomaattia (yrtti)
- 1 tl Oreganoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl raastettua parmesaania
- Keitä kastikkeen aineksia hiljalleen 30 minuuttia, jotta maut tiivistyvät. Lisää parmesaaniraaste loppu vaiheessa.
Täytteet:
- 400 g paistettua jauhelihaa (ruskista kunnolla)
- 1 pieni sipuli
- 3 tomaattia
- Morrarella juustoa
- Juustoraastetta
Paista ja ruskista jauheliha kunnolla sipulin kanssa. Levitä tomaattikastike esipaistetun pitsapohjan päälle, lisää jauhelihasipuli seos, tomaattiviipaleet, mozzarella juusto ja juustoraaste. Viimeistele oreganolla. Nauti!