Hunajaiset yrtti-spelttisämpylät
Täydelliset pehmeät sämpylät brunssipöytään! Täyteläisen maun takaa reseptissä käytettävä premium monikukkahunaja.
Raaka-aineet (2 patonkia tai 6 sämpylää):
- 2 ½ dl maitoa
- 2 tl Hunaja-Aitan premium monikukkahunajaa
- 1 pss kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 50g yrttimaustettua tuorejuustoa
- Noin 7 dl Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja, täysjyvä
- Noin ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje:
Sekoita tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen tai kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää maitoon suola, hunaja, puristettu valkosipulinkynsi ja tuorejuusto. Alusta jauhot kevyesti joukkoon ja lisää öljy loppuvaiheessa. Kohota taikina. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo patongeiksi tai sämpylöiksi. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.