Kesäinen kesäkurpitsakeitto
Kesä kulhossa! Täyteläisen tomaattisen kesäkurpitsakeiton kruunaa Hunaja-Aitan premium monikukka hunaja ja paahdetut kesäkurpitsansiemenet.
Raaka-aineet:
- 1 kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl tomaattipyrettä
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl Hunaja-Aitan premium monikukkahunajaa
- 2 tl suolaa
- Puoli nippua korianteria
- Kesäkurpitsansiemeniä
Valmistusohje:
Kuori ja viimaloi kesäkurpitsa kiekoiksi. Paista kesäkurpitsakiekkoja tilkassa öljyä niin, että ne pehmenevät ja saavat väriä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kattilaan tomaattipyre, kuumenna ja lisää tomaattimurska. Lisää vesi, suola, hunaja ja anna kiehahtaa. Pienennä lämpöä ja lisää kesäkurpitsakiekot. Anna hautua hiljalleen 15-20 minuuttia. Paahda sillä välin kesäkurpitsansiemenet kuivalla paistinpannulla.
Lisää tuore korianteri ja tarjoile paahdettujen kesäkurpitsansiementen kera.