Skip to content
Hyvää Suomesta
Hunaja-aitta Hunaja-aitta
Account
Haku
Ladataan...
Cart
  • Home
  • Store
  • Our Honey
  • Our Story
  • Blog
  • Contact
  • Account
  • Home
  • / Good for honey
  • / Sienipihvit ja paistetut perunat chilihunajalla

Sienipihvit ja paistetut perunat chilihunajalla

Suppilovahveropihvit ja paistetut perunat chilihunajalla

Suppilovahvero-härkäpapupihvit

Syksyllä kerätyistä sienistä ja Karviaisten tilan härkäpapujauhoista lähdimme ideoimaan reseptiä 

Ainekset (4 annosta):

  • 3 dl tuoreita suppilovahveroita (tai 2 dl kuivattuja, liotettuina)
  • 1 dl härkäpapujauhoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl vettä tai kasvislientä
  • 2 rkl voita tai oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 tl soijakastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta (valinnainen)
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta persiljaa tai timjamia (hienonnettuna) 

    Ohjeet:

    1. Valmistele sienet:

      • Puhdista ja pilko tuoreet suppilovahverot hienoksi. Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, liota niitä vedessä noin 15 minuuttia ja valuta hyvin.
    2. Paista sienet ja sipuli:

      • Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää 1 rkl rypsiöljyä.
      • Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia noin 2–3 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
      • Lisää sienet pannulle ja paista, kunnes ne ovat kypsiä ja ylimääräinen neste on haihtunut.
    3. Valmista taikina:

      • Sekoita kulhossa härkäpapujauho, kaurahiutaleet, korppujauho, suola, pippuri, savupaprika ja yrtit.
      • Lisää pannulla paistetut sienet ja sipulit ja kananmunat, sekä ruokalusikallinen chilihunajaa kuivien aineiden joukkoon.
      • Kaada joukkoon vesi tai kasvisliemi ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi massaksi.
      • Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
    4. Muotoile pihvit:

      • Kostuta kädet vedellä ja muotoile taikinasta 4–6 pihviä.
    5. Paista pihvit:

      • Kuumenna paistinpannu uudelleen ja lisää 1 rkl rypsiöljyä.
      • Paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
      • Tarjoiluehdotus:
      • Tarjoile suppilovahvero-härkäpapupihvit esimerkiksi:

      •  

        • Paistettujen perunoiden kanssa jotka pyöritelty chilihunajassa
        • Perunamuusin tai paahdettujen juuresten kanssa
        • Kermaviili-karpalohunajakastikkeen kera
        • Tuoreella salaatilla ja ruisleipäkrutongeilla höystettynä
Share
  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Pin it
  • chia
  • chili
  • chilihunaja
  • hunaja
  • juoma
  • kesä
  • kevät
  • kookos
  • leivonta
  • Reseptit
  • sangria
  • sienet
  • sima
  • tyrni

Previous

Hunaja Leivonnassa – Luonnollista makeutta

Hunaja Leivonnassa – Luonnollista makeutta

Categories

  • chia
  • chili
  • chilihunaja
  • hunaja
  • juoma
  • kesä
  • kevät
  • kookos
  • leivonta
  • Reseptit
  • sangria
  • sienet
  • sima
  • tyrni

Trade

Join the email list and receive offers, news and more!

Language

  • Suomi
  • English
  • Deutsch
Copyright © 2025 Hunaja-Aitta - Tietosuojaseloste - Yleiset ehdot sekä myynti- ja toimitusehdot.
American Express Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Union Pay Visa